Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Skriv ut

Sophämtning

Avfallshantering utgör en central del i miljöarbetet och om alla samverkar till en effektiv sortering bidrar vi alla till en hållbar livsmiljö.

Grundregeln är att du bör ställa ut kärlet på kvällen, dagen innan tömningsdagen.

Ungefär två tredjedelar av alla svenskar källsorterar och de allra flesta gör det för miljöns skull. På så sätt hjälper du till att spara stora mängder energi och ser också till att naturens material stannar i kretsloppet. Tack vare dig gör miljön en stor vinst och därmed vinner även du något varje gång du återvinner!

Återvinningsindustrin tar hand om allt material som samlas in och efterfrågan ökar ständigt. Återvunna råvaror är nämligen mycket viktiga för många tillverkningsindustrier.

På Mina sidor finner du information om vilken dag vi tömmer soporna just hos dig. Logga in med kundnummer och kod, uppgifter som du finner på fakturan, eller via mobilt bankID

Sophämtning sker under hela dagen och tiden när just ditt kärl blir tömt kan variera mellan 06.00–22.00. Grundregeln är att du bör ställa ut kärlet på kvällen, dagen innan tömningsdagen, och låta kärlet stå tills det är tömt.

När kommer sopbilen?

För att ta reda på när sopbilen kommer för att tömma vid din fastighet loggar du in på Mina sidorlänk till annan webbplats. För att komma igång med Mina sidor behöver du antingen ditt kundnummer som återfinns på fakturan eller mobilt bankID. Följ sedan anvisningarna på skärmen.


Mina sidor ger dig även även möjlighet att lämna mätarställning, se din vattenförbrukning och dina fakturaspecifikationer.

Tjänster och abonnemang