Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Skriv ut

Sophämtning

Avfallshantering utgör en central del i miljöarbetet och om alla samverkar till en effektiv sortering bidrar vi alla till en hållbar livsmiljö.

Grundregeln är att du bör ställa ut kärlet på kvällen, dagen innan tömningsdagen.

Genom att källsortera bidrar du till att material och energi kan återvinnas. Men allra bäst för miljön är att minimera avfallsmängderna.

På Mina sidor finner du information om vilken dag vi tömmer soporna just hos dig. Logga in med kundnummer och kod, uppgifter som du finner på fakturan, eller via mobilt bankID

Sophämtning sker under hela dagen och tiden när just dina tunnor blir tömda kan variera mellan 06.00–22.00. Grundregeln är att du bör ställa ut tunnorna på kvällen, dagen innan tömningsdagen, och låta dem stå tills de är tömda.

När kommer sopbilen?

För att ta reda på när sopbilen kommer för att tömma vid din fastighet loggar du in på Mina sidorlänk till annan webbplats. För att komma igång med Mina sidor behöver du antingen ditt kundnummer som återfinns på fakturan eller mobilt bankID. Följ sedan anvisningarna på skärmen.


Mina sidor ger dig även även möjlighet att lämna mätarställning, se din vattenförbrukning och dina fakturaspecifikationer.