Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

Byte vattenmätare Böleäng/Teg

Under 2020 och 2021 kommer ett stort antal vattenmätare att bytas ut på Teg och Böleäng. I vissa fall kan de som nyligen bytt vattenmätare få byta vattenmätare igen.

Vattenmätaren är en vattenmätare som är förberedd för fjärravläsning. Vattenmätaren har även möjlighet att upptäcka läckor i bostaden, om dygnsflödet i en bostad aldrig går ned till noll kommer vattenmätaren att varna för att det kan finnas en läcka i bostaden, exempelvis läckande toalett.

Tidsbokning

Dessa mätarbyten utförs av en entreprenör, de kommer att kontakta er cirka 14 dagar innan mätarbytet och ge förslag på en tid. Ni som husägare har möjlighet via vårt tidsbokningssystem att välja en annan tid för mätarbytet.

Mätarbytet

Vid mätarbytet kommer vattnet att vara avstängt i fastigheten medan arbetet pågår, vilket i normalfallet tar ca 30 minuter. Det är viktigt att ni kontrollerar att avstängningsventilerna (kranarna) på bägge sidor av vattenmätaren fungerar och håller tätt för mätarbyte. Det är fastighetsägarens ansvar att dessa ventiler (kranar) samt övrig rörinstallation i fastigheten är funktionsdugliga.

Förbered också genom att skapa fritt utrymme runt vattenmätaren så går jobbet snabbare. Se Anvisning mätarplatsPDF.

Infobrev som skickats ut till de som kommer att få ny vattenmätarePDF


I samband med SMS utskick 2019-11-07 fick även boende i hyres- och flerfamiljsbostäder detta SMS. Vi beklagar att även ni fick detta SMS.