Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

2020-11-19

Vindeln, ett av Sveriges godaste kranvatten

Efter regionsfinalen i Umeå stod det klart att Vindeln har Västerbottens godaste kranvatten, Ett vatten med krispig mineralitet. En cool törstsläckaren. Med andra ord ett av Sveriges bästa kranvatten.

Kent-Ove med Vindelns vattenprov som deltog vid finalen

– Vårt kranvatten är på många sätt en unik produkt, med hemleverans till varenda hem och arbetsplats. Alltid lokalproducerat, alltid färskt. Vi behöver värna vårt viktigaste livsmedel, som vi har helt naturligt, och den infrastruktur som gör det möjligt, säger Robert Hansson VA-Chef vid Vakin.

Vakin har bra vatten i sina 16 vattenverk, 2010 blev Umeå utsedda till Norrlands godaste kranvatten. I år fick Umeå ett hedersomnämnande och Vindels kranvatten tog sig till final. Konkurrensen har varit hård, vid årets tävling deltog 104 kommuner och 20 kommuner gick vidare till final. Sveriges bästa vatten blev vid 2020 års final Höganäs och Norrlands bästa vatten ansåg juryn att man dricker i Boden.

– Vi vet att vi har ett mycket bra vatten liksom stora delar av Norrland och Sverige, med Vindelns finalplats sätter såklart en extra dimension på vårt arbete med dricksvatten, säger Kent-Ove Långström., produktionsledare Vindeln vid Vakin.

Till Svensk mästare utsågs Höganäs. Pris gick också till Norrlands, Svealands och Götalands godaste kranvatten som finns i respektive Boden, Flen och Ulricehamn.