Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–15:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

2018-06-12

Vakin satsar på ekofitness – välkommen att träna med oss!

Att lyfta skrot kan göra skillnad – både för dig och för miljön. Nu hakar Vakin på ekofitness-trenden och lyfter fram återvinning som träningsmetod.

Personliga tränaren Sofi Andersson instruerar hur man ska lyfta skrot på rätt sätt.

Har du någon gång slagits av tanken på vilken bra träning ett besök på en återvinningscentral kan medföra? Vilka muskelgrupper som får sig en omgång och hur viktigt det är för ryggen att de tunga sakerna lyfts på rätt sätt?

Ekofitness grundar sig på att många vill träna eller motionera och samtidigt göra något bra för miljön. Våra besökare kan ta chansen att träna samtidigt som de lyfter sitt ”skrot” ner i våra containrar.

Vakin har tagit fram tre kortfilmer som i första hand kan ses på Youtube. Filmerna visar med glimten i ögat, vad som kan tränas i samband med att du lämnar in till återbruk, metall- samt farligt avfall. Och viktigast av allt: att återvinning gör skillnad! Både för dig och för miljön.

Det har hänt mycket sedan de första återvinningscentralerna byggdes i Umeå 1997. Både vad gäller synen på hur viktigt det är med återvinning och engagemanget för de viktiga miljöfrågorna. Det känns kul att uppmärksamma återvinningscentralerna på ett nytt sätt tycker vi.

Lördag den 9 juni startade vi firandet att ÅVC fyller 20 år. Vi delade ut ett träningskit till besökarna på Klockarbäckens ÅVC. Det kommer även att uppmärksammas på de övriga träningsanl… nej vi menar återvinningscentralerna i Umeå och Vindeln.

Här kan du se filmerna: vakin.se/tranalänk till annan webbplats