Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

2020-01-29

Vakin samarbetar med prisade Fritidsbanken

Fritidsbanken på Ålidhem i Umeå lånar ut sport- och fritidsutrustning gratis. Nu inleder de ett samarbete med Vakin, där besökare vid Gimonäs och Klockarbäckens återvinningscentraler kan skänka utrustning de inte längre behöver till Fritidsbanken.

Fritidsbanken på Ålidhem i Umeå lånar ut sport- och fritidsutrustning

-Från och med idag kan besökarna lämna in sportutrustning på Återvinningscentralerna i Umeå, säger Peter Grönholm, driftledare vid återvinningscentralerna. Nu har vi insamlingsstationer vid Gimonäs och Klockarbäcken och på övriga återvinningscentraler kan man lämna sportutrustning till personalen.

Att dela och låna mer ger många mervärden. Om produkter används av fler och får längre livslängd är det bra för miljön. Det har också ett stort samhällsvärde att fler får möjlighet att prova på sporter och fritidsaktiviteter.

-Istället för att kasta sport- och fritidsutrustning man inte längre behöver kan den ge glädje till andra säger Peter Grönholm. Deras verksamhet är perfekt för de som vill prova på många olika sporter eller för oss sällanutövare som kanske bara behöver det en till två gånger per år.

Fritidsbanken på Ålidhem fick 2019 Umeå Kommuns miljöpris. FairPlay-priset på Idrottsgalan gick till Fritidsbanken Sverige.