Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–15:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

2018-09-14

Upplevelseutställning om värdefulla vatten

Nu kan alla besöka upplevelseutställningen Värdefulla vatten, ett samarbete mellan Vakin och fotografen Johan Hammar. Den 13 september var det vernissage i Äppellunden på Rådhustorget.

Johan Hammar berättar om sin passion för sötvattnet på Rådhustorget i Umeå.

Umeå Smakfestival hade just öppnat servingstälten, och dofterna från bakat, gräddat och grillat börjat spridas över Råhustorget när upplevelseutställningen Värdefulla vatten hade sin vernissage. Sötvattenspecilisten, fotografen och filmaren Johan Hammar berättade om sin stora passion för sötvatten, det djurliv som finns i och omkring dessa och om sitt arbete att dokumentera det genom film och foto. Johans drivkraft är att sprida kunskap om våra sötvatten och vad miljöarbetet kring våra värdefulla vatten innebär för djur och människor.

Utställningen innehåller många fina bilder tillsammans med information i textform. Besökare kan vid många av bilderna skanna en QR-kod med sin mobiltelefon för att få ytterligare information, se en video eller lyssna på ljud, till exemepl höra hur det låter när isen sjunger.

Upplevelseutställningen, som är ett samarbete mellan Vakin och Johan Hammar, är gratis att besöka och kommer att kunna ses fram till och med den 3 oktober.