Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–15:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

2019-03-20

Umeå Energi Kranmärker verksamheten

På Världsvattendagen den 22 mars tar Umeå Energi ett viktigt ställningstagande för vårt värdefulla vatten genom att Kranmärka sig. Hela bolaget kommer då att välja lokalproducerat kranvatten framför flaskvatten i sin verksamhet.

Vakins kund- och kommunikationschef Anna-Lena Fomin överlämnar diplomet om att Umeå Energi är kranmärkt till Umeå Energis VD och koncernchef Mårten Henriksson

- För oss är det naturligt att välja kranvatten framför flaskvatten. Vi har ett fantastiskt dricksvatten som är gott, färskt och lokalproducerat och som dessutom kommer direkt ur kranen. Dessutom är kranvatten ett energisnålt alternativ som varken kräver transporter eller onödiga förpackningar. Därför är valet enkelt för oss, säger Eva Edlund Lendic Chef för Kund & Kommunikation på Umeå Energi.

Kranmärkning är en nationell hållbarhetsmärkning ledd av branschorganisationen Svenskt Vatten för de verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten.

Vi har ett av världens finaste dricksvatten, ändå väljer många att köpa flaskvatten. Statistik från Sveriges Bryggerier visar att under 2017 drack vi 22,1 liter flaskvatten per person eller totalt 224 miljoner liter i Sverige.

- Kranmärkningen är ett sätt att lyfta dricksvattnets betydelse och få fler att börja värna vårt viktigaste livsmedel. Därför är vi mycket glada över att Umeå Energi ansluter sig till Kranmärkningen och vi uppmanar fler av de kommunala bolagen att välja samma väg, säger Anna-Lena Fomin.