Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

2020-02-03

Tävling med hållbarhetsfokus

Badminton SM i Umeå genomfördes mellan 31 januari och 2 februari. Det var ett välbesökt arrangemang med cirka 1000 besökare och nästan lika många såg eventet på streamingtjänst. Totalt tävlade 145 spelare i 5 klasser. Vakin var med som samarbetspartner under tävlingen.

Fotograf: Björn Andersson

Vi frågade en av arrangörerna, Björn Andersson från IKF Umeå, hur tankarna gick inför planeringen av arrangemanget.

- Vi ville anordna en tävling med ett hållbarhetstänk. Idéen kom efter att vi besökt Umeå Smakfestival 2019 och såg miljöstationerna som Vakin hade på plats. Sopsortering borde ju även vi kunna tillhandahålla, tänkte vi i arrangörsgruppen. Det var även där, på festivalen, vi kom i kontakt med Kranmärkt. Självklart borde vi bjuda på vårt fina kranvatten istället för att köpa in vatten på flaska till alla tävlande och besökare. När vi sedan skulle gå vidare med planeringen av Badminton SM var detta något vi tog med oss, säger Björn.

- Vi kontaktade Vakin för att se efter om vi kunde få till ett samarbete. Vakin hjälpte oss med information om hur Kranmärkningen gick till. De ställde även upp med miljöstationen som fick stå i arenan och underlätta för alla att enklare källsortera allt avfall under helgen. Och vattnet, ja den fanns ju i kranen för alla att ta för sig, fortsätter han.

- Vi har fått så mycket positiv respons över hållbarhetsarbetet. Huvuddomaren (referee) bedömde arrangemanget som "topp-Europa" nivå! Det känns kul att få projektleda och jobba med något när det blir sådan bra feedback. Vakin kan vara stolta över samarbetet och jag är glad att vi får vara ambassadörer för Kranmärkt, säger Björn.

”Kranmärkt” är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Det är allt vanligare att köpa vatten på flaska eller burk – trots att kranvatten är färskt, lokalproducerat, billigt och utan varken förpackningar eller långa transporter. IFK Umeå har gjort ett bra val tycker vi.

Tack för ett fint samarbete!