Kontakta oss på Vakin

Vi är redo att svara på dina funderingar om vatten, avlopp, avfall och återvinning.

E-post: kundservice@vakin.se

Telefon: 090-16 19 00

Telefontid vardagar: 08:00–14:00

Postadress: 901 84, Umeå

Besöksadress: Övägen 37, Umeå
Visa på karta

2020-01-28

Hörnefors återvinningscentral håller stängt.

Hörnefors återvinningscentral blir den första centralen med självservicestjänster i kommunen. Planen var att återvinningscentralen skulle hålla öppet delar av ombyggnaden men nu tvingas vi tyvärr hålla stängt till allt är klart.

Hörnefors återvinningscentral

När återvinningscentralen öppnar kommer den vara fullt anpassad för självservice det vill säga besök utanför ordinarie öppettider. Hörnefors återvinningscentral kommer vara först ut bland Vakins återvinningscentraler för denna tjänst. Där besökarna själva kan välja tidpunkt för sina besök, istället för vissa utvalda tider när vår personal finns på plats.

Självservicetjänsten hoppas vi kunna utveckla och använda på fler av våra återvinningscentraler. De som önskar använda sig av självservice-tjänsten kommer att få gå en kortare utbildning i sortering. Vi arbetar under våren med att ta fram utbildningen.

Enligt den första tidsplanen skulle återvinningscentralen ha öppnat upp i slutet av januari för att sedan stänga efter att tjälen gått ur marken. Då skulle de avslutande markarbetena slutföras. Nu blir det istället så att återvinningscentralen håller stängt.

Under tiden det är stängt hänvisas besökarna till någon av Vakins övriga återvinningscentraler, exempelvis Klockarbäcken eller Gimonäs. Vi arbetar just nu för olika lösningar för Hörnefors under denna period.