UMEVA

E-faktura och autogiro

Våra fakturor kan du få som e-faktura alternativt att du betalar via autogiro.

E-faktura

För att få fakturor från Vakin som e-faktura måste du gå till din internetbank och där välja att du vill få fakturor från Umeå Vatten och Avfall AB, om du har fastigheter i Umeå Kommun.Det är viktigt att du anger samma namn i internetbanken som det står på fakturan. Vill du ändra namnet på fakturan, vänligen kontakta Kundservice.


Observera att vid registrering av e-faktura kommer fakturor från samtliga anläggningar att skickas via e-faktura. Vilket innebär att om en du har en hyresgäst som får sin egen faktura hemskickad till sig, så innebär en registrering av e-faktura att du som fastighetsägaren kommer att även få hyresgästens faktura till din internetbank.

 

I det fall ni redan idag betalar er faktura via autogiro kommer det medgivandet ligga kvar och betalningen ske på samma sätt även efter en ansökan om e-faktura.


Autogiro

Vill du betala fakturor från Vakin via autogiro? Logga då in på Mina sidor och på fliken Kundservice väljer du Betalningssätt vid typ av ärende. I meddelandefältet skriver du att du önskar autogiro. Vi kommer då att skicka ut en blankett till dig som du får fylla i och returnera till Vakin i bifogat svarskuvert.

 

Du kan även fylla i blanketten, autogiro, här till höger. Skriva ut och skicka den till Vakin.

Vakin
901 84 Umeå

 

Var uppmärksam på att hålla koll på första fakturan efter anmälningstillfället. Det kan hända att din anmälan ännu inte behandlats och du kan därför behöva göra första betalningen manuellt.

 

Autogiro via din internetbank

Du kan även ansöka om autogiro hos oss direkt via din internetbank. Sök på Umeå Vatten och Avfall AB som mottagare. Du behöver ditt kundnummer till hands när du skickar in din ansökan.

Senast granskad: 2017-02-23 11.17


Kontakt

Har du frågor eller vill ha hjälp är du välkommen att kontakta vår Kundservice.


Relaterade dokument

Blankett autogiroPDF

 

Vatten och Avfallskompetens i Norr AB | Postadress: 901 84 UMEÅ |

Telefon: 090-16 19 00 | Telefax: 090-12 54 08 | E-post: vakin@vakin.se